naar menu naar content
zeer lichte bewolking

20°
vandaag

lichte regen

17°
morgen

Strandslag 12

Houtrustweg

Aan de zuidkant van de Scheveningse haven, tegen Duindorp aan, ligt strandslag 12. Goed bereikbaar met de auto (er is een groot betaald parkeerterrein) maar ook geliefd bij fietsende strandgangers. Leuk publiek, wat volkser, en veel gezinnen met kinderen; je hoeft hier niet zo lang met je spullen te slepen om toch een goede plek te hebben. Ook staan er palen met kleurrijke herkenningsborden, zodat de kinderen weten dat je bijvoorbeeld 'bij Nijntje zit'.

Wie wat rustiger wil liggen loopt gewoon de linkerkant van het strand op, tussen 11 en 12 is het prachtig liggen tegen de duinen aan. Ook 's avonds een druk strand. Hier wordt volop gebarbequed, en later op de avond zie je hier en daar kampvuurtje op het strand ontstaan. Het is officieel overigens verboden om een kampvuur te maken. Maar als je zorgt dat het op een veilige manier, in een kuil bv, gebeurt is het vaak geen enkel probleem.

Geen hondenstrand, maar bij strandtent La Cantina lopen wel twee huishonden op het terras.

Tot 2019 was hier normaal het Scheveningse popfestival Schollenpop te vinden, gratis toegang, en heerlijk op het strand liggen onder het genot van fijne muziek. Van Dik Hout, Krezip, Di-rect waren allemaal al eens op dit festival te vinden. We hopen dat Schollenpop ooit terugkeert!

Honden

Geen honden van 15 mei t/m 1 oktober, van 7.00 tot 21.00.
Maar op dit stuk strand zijn vaak vanaf een uur of half 9 de Bello's en Fifi's uit de buurt al ravottend in de branding te spotten.

Naaktrecreatie

Niet toegestaan.

Sport

Golfsurfen: Tussen zuidelijk havenhoofd en golfbreker 39.

Surfen

Golfsurfen: Tussen zuidelijk havenhoofd en golfbreker 39