naar menu naar content
zeer lichte bewolking


vandaag

half bewolkt

10°
morgen

Met je rolstoel het strand op

Government of Prince Edward Island on VisualHunt.com CC BY-NC-ND

Niet voor iedereen is het even vanzelfsprekend om snel naar het strand te gaan. Als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rolstoel zijn er wat zaken die je beter van te voren kunt weten. Hier een overzicht van een paar stranden die rolstoeltoegankelijk zijn: Ze hebben speciale faciliteiten voor mindervaliden en mensen met een rolstoel.

Verharde paden tot aan de vloedlijn

Scheveningen Haven

Links van strandtent Hart Beach aan het strand van Scheveningen Haven is een verhard pad tot aan het water speciaal voor minder validen. Met je rolstoel of rollator rol je hier zo lekker ver het strand op! Om er te komen moet je via de hellingbaan die iets verder naar rechts zit, ter hoogte van strandpaviljoen Spice.

Scheveningen Zwarte Pad

Rechts naast de Carlton Beachclub ligt ook een verhard betonnen pad naar de vloedlijn. In de lus aan het einde van van de Gevers Deynootweg bij het strand vind je zes(!) invalidenparkeerplaatsen, van waaruit je gemakkelijk met de rolstoel bij dit pad komt.

Kijkduin

Tussen strandslag 4 en strandslag 5 vind je ook een verhard pad tot aan zee. Om er te komen kan je via Kijkduin, de rechterkant van de boulevard, via de hellingbaan het strand op. Volgg het pad pangs het terras van Strandtent 14 en het pad ligt aan je linkerhand.

Verhuur van strandrolstoelen en strandrollators

Bij de Biesieklette fietsenstallingen op Kijkduin en in Scheveningen Haven kan je speciale strandrolstoelen en strandrollators huren. Er zijn elektrische rolstoelen, rolstoelen met grote banden, kinderrolstoelen etc.

Strandrolstoelen zijn per vier uur te boeken en kosten €5,- (Cadweazle) of €2,50 (rest) per vier uur. Voor meer info kan je kijken op de site van Biesieklette.

Vanwege de werkzaamheden in Kijkduin kan je seizoen 2019 de strandrolstoelen alleen bij de Biesieklette locatie ‘Haven’ huren. (Bij Scheveningen Haven)

Strandrolstoel reserveren?

Reserveren van de strandrolstoelen kan op dit moment alleen via de Biesieklette app. Deze kan je downloaden via de appstore (iPhone) of de playstore (Android). Kies dan “Strandrolstoel huren” in het menu.

Rolstoeltoilet

Scheveningen Haven

In de Biesieklette fietsenstalling zit een invalidentoilet.

Scheveningen Boulevard

In de Palace Promenade vind je een openbaar invalidentoilet. Deze zit binnen, bij de ingang aan de strandkant.

Kijkduin

Naast strandpaviljoen 'Strandtent 14' staat een invalidentoilet-unit. Het gehele strandseizoen kan je daarvan gebruikmaken.

Hulphonden

Geleidehonden en hulphonden zijn op elk deel van het strand altijd toegestaan, ook als het gaat om een niet-hondenstrand.

Aanvullingen?

Deze pagina is heel erg in aanbouw, en de faciliteiten wisselen vaak per seizoen. Mis je wat of klopt er iets niet in deze info? Geef het door en ik pas het aan. Mail naar tips@strand-denhaag.nl